Lesaanbod T.V. De Molen

Tenniskids

Tenniskids is een speciaal trainingsprogramma van de KNLTB speciaal voor kinderen t/m 12 jaar. Daaraan gekoppeld is het mogelijk om voor de vereniging competitie te spelen in niveau rood, oranje en groen. Spelregels, afmeting baan en soort tennisballen zijn per niveau verschillend en spelenderwijs zullen kinderen tijdens de tenniskids lessen werken aan hun tennisvaardigheden.

Groepsgrootte van 6 wordt alleen aangeboden bij kinderen t/m 9 jaar, anders maximaal 4 kinderen. Kijk voor meer informatie op www.tenniskids.nl.

 

Jeugdtraining (maximaal 4 personen)

Tijdens deze lessen wordt er intensief aan techniek, tactiek en coördinatie gewerkt met zowel aandacht voor de groepsontwikkeling als op individueel niveau. We trainen ook aan de ontwikkeling van een eigen speelstijl.

 

Seniortraining (maximaal 4 personen)

Tijdens deze training zullen alle slagen aan bod komen, in deze lessen proberen we uw totale tennisspel een niveau omhoog te brengen. Omdat u met slechts 4 personen traint is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke aanwijzingen welke uw speelpeil ten goede komen.

 

Privétraining

Voor zowel jeugd als senioren bieden wij de mogelijkheid om privétraining te volgen. Dit kan het hele seizoen en eventueel ook op afspraak. Er is ook de mogelijkheid om een half lesuur af te spreken. Uiteraard is dit de ideale manier om je speelpeil te verhogen, met veel individuele aanwijzingen zal uw tennisspel snel verbeteren.

 

Competitietraining

Heb je interesse om samen met je teamgenoten een aantal competitietrainingen te volgen? Tijdens de trainingen kun je met je team aangeven wat jullie graag willen trainen. Er kan geschaafd worden aan de techniek of misschien willen jullie meer tips over de tactiek van het dubbelspel. Komen jullie ook je dreamteam voorstellen?
 

Thematraining

Wil je sterker worden aan het net of ben je niet tevreden over je backhand, kom dan naar een thematraining.
Tijdens een thematraining gaan we specifiek in op een bepaald onderdeel van het spel. Alle lessen zijn gebaseerd op het dubbelspel.
 

Wanneer

Je kunt kiezen voor 9 of 17 weken les in het zomerseizoen (start de 2e week van april) en voor 8 of 15 weken les in het winterseizoen (start de 2e week van oktober). Gedurende deze periodes is instappen altijd mogelijk, mits voldoende beschikbaarheid. De lessen zijn één keer per week en een lesuur duurt 60 minuten, deze tijd is inclusief warming-up, inspelen en uitleg. Trainingen van een half uur zijn ook mogelijk. Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen, tenzij er in onderling overleg wordt overeengekomen om lessen in die periode in te halen.

 

Er wordt geen les gegeven op:

 

Maandag 13 april, 2e paasdag

Maandag 20 april t/m 3 mei, meivakantie

Donderdag 21 mei, hemelvaartsdag

Maandag 1 juni, 2e pinksterdag

Maandag 20 juli t/m 28 augustus, zomervakantie